MAGAZÍN

Vytvořme společně velikonoční rekord aneb Nejvíc krajových pojmenování pro pomlázku
Zajímavosti 10.4.2019

Vytvořme společně velikonoční rekord aneb Nejvíc krajových pojmenování pro pomlázku

Ty nejlepší tradice bývají inspirací k řadě zajímavých počinů. Velikonoce jsou především nejdůležitějšími křesťanskými svátky, ale také velkou lidovou oslavou příchodu jara. Muzeum rekordů a kuriozit vyhlašuje pokus o společný zápis do České knihy rekordů.


Zahrádkářská sezóna začala. Jak vybírat rostliny, aby vydržely?
Dům, byt, zahrada 4.4.2019

Zahrádkářská sezóna začala. Jak vybírat rostliny, aby vydržely?

Češi patří k opravdovým milovníkům zahradničení. Bylinky, ovoce, zeleninu nebo květiny pěstuje kolem 70 procent Čechů.


Superpotravina přímo z kurníku, jak číst informace na vejcích
Gastronomie 3.4.2019

Superpotravina přímo z kurníku, jak číst informace na vejcích

Pomlázka, beránek a vajíčko, typické symboly českých Velikonoc, bez kterých to zkrátka nejde. Za několik let by to mělo ale vypadat jinak, ač změna nebude patrná na první pohled.


Canisterapie: léčba psí láskou pomáhá dětem
Krása a zdraví 4.2.2019

Canisterapie: léčba psí láskou pomáhá dětem

Rodiče, kteří doma nechtějí domácí mazlíčky, jsou možná sami proti sobě. Zvířata totiž dětem pomáhají v přirozeném motorickém i citovém vývoji, učí je zodpovědnosti a zklidňují hyperaktivní neposedy.


Teplice budou ve dnech od 8. do 10. února patřit čokoládě
Gastronomie 23.1.2019

Teplice budou ve dnech od 8. do 10. února patřit čokoládě

Milovníci sladkého a čokolády by neměli ve dnech 8. až 10. února chybět v obchodním centru Galerie v Teplicích, kde se uskuteční Čokoládový festival. Můžete se těšit například na výstavu historie čokolády či vaření s čokoládou i degustaci.


Prazdroj nechá vybrat lidi, jaké pivo má uvařit
Gastronomie 10.1.2019

Prazdroj nechá vybrat lidi, jaké pivo má uvařit

Plzeňský Prazdroj přichází s další novinkou v rámci svého programu Volba sládků. Nyní nechá samotné spotřebitele, aby si zvolili, jaké pivo chtějí uvařit. To pak nabídne během června ve více než dvanácti stovkách tuzemských hospod a restaurací.


Do České republiky zasahuje šestnáct vlčích teritorií
Zajímavosti 9.1.2019

Do České republiky zasahuje šestnáct vlčích teritorií

Šestnáct vlčích teritorií se alespoň částečně v roce 2018 nacházelo v České republice a až na jednu výjimku všechny v pohraničních horách. V deseti případech se jednalo o smečky, v pěti případech o vlčí pár, v jednom případě byl zmapován teritoriální vlk.


Hlívová polévka na staročeský způsob
Gastronomie 9.1.2019

Hlívová polévka na staročeský způsob

Potřebujete-li dostat vaše tělo zase do patřičné kondice, trochu vyčistit cévy a upravit váhu? K tomu nám bude nápomocná hlíva ústřičná.


Losos jako zdroj omega-3 kyselin nestačí
Gastronomie 4.1.2019

Losos jako zdroj omega-3 kyselin nestačí

Podle výživových doporučení patří ryby do jídelníčku dvakrát týdně. Tučné mořské ryby jsou totiž dobrým zdrojem esenciálních mastných kyselin a vitamínu D.


V bezlepkových těstovinách je lepek, prokázal test
Gastronomie 19.12.2018

V bezlepkových těstovinách je lepek, prokázal test

Lidem s celiakií nebo alergií na lepek způsobuje konzumace potravin z běžné mouky zdravotní potíže. Nakupují proto bezlepkové potraviny, které jsou obvykle dražší než ty obyčejné.


Manželství je pro většinu Čechů nedotknutelné
Sex a vztahy 11.12.2018

Manželství je pro většinu Čechů nedotknutelné

Manželství je pro drtivou Čechů nedotknutelné. Téměř tři čtvrtiny Čechů nesouhlasí s uzákoněním manželství stejnopohlavních párů.


Nejlepší Svačina roku s Rio Mare je ze Slavkova u Brna
Gastronomie 8.12.2018

Nejlepší Svačina roku s Rio Mare je ze Slavkova u Brna

První místo v 6. ročníku gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare získala Aneta Vyhnánková z Integrované střední školy Slavkov u Brna.


Rychlé perníčky pro opozdilce
Gastronomie 8.12.2018

Rychlé perníčky pro opozdilce

Nestihli jste letos upéct vánoční perníčky dostatečně dopředu? Nevadí! Vyzkoušejte náš recept - perníčky není třeba nechat uležet a je možno si je vychutnat ihned po upečení.


Papriková polévka
Gastronomie 4.12.2018

Papriková polévka

Dnes si připravíme výbornou paprikovou polévku, která má neobvyklou chuť díky pečené zelenině a kešu oříškům.


Kuřecí stehýnka pečené na pivu
Gastronomie 20.11.2018

Kuřecí stehýnka pečené na pivu

Kuře na rozličný způsob je v naší zemi oblíbený pokrm. Stehýnka pečená na pivu si rychle připraví i méně zkušený kuchař.


Nejčastější zimní zranění a jak se jim vyhnout
Krása a zdraví 20.11.2018

Nejčastější zimní zranění a jak se jim vyhnout

S nadcházející zimou je spojena řada typických úrazů. Stoupá počet zlomenin, naraženin a zranění kolenních kloubů. Nejhorší z nich vyžadují až šestiměsíční rekonvalescenci a končí s trvalými následky. Dá se takovým úrazům předejít?


PARTNEŘI

www.wwwdesign.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA