Archiv článků - MAGAZÍN

Post
Zajímavosti 22.3.2018

Obyvatel Česka je 10,6 miliónu

V průběhu roku 2017 vzrostl počet obyvatel České republiky o 31,2 tisíce osob. Překonal přitom hranici 10,6 milionu. Ve srovnání s rokem 2016 bylo loni více živě narozených i zemřelých a také sňatků a rozvodů. Pokračoval proces stárnutí populace.


Post
Zajímavosti 12.3.2018

Téměř čtyři sta přednášek o trénování paměti po celé republice. Národní týden trénování paměti začíná

Národní týden trénování paměti startuje 12. března jako součást celosvětové akce. Trenéři paměti sdruženi v České společnosti pro trénování paměti a mozkový jogging (ČSPTPMJ) připravují desítky přednášek o mozku a trénování paměti.


Post
Krása a zdraví 12.3.2018

Plánujete trvalou epilaci? Jaro je ideální dobou

I když venku máme stále velmi chladné teploty a představa nosit sukni bez silných punčoch není moc příjemná. Tak právě teď nastala ideální doba na trvalé odstranění nechtěného ochlupení laserovou metodou, díky které se můžeme zbavit chloupků jednou pro vždy.


Post
Zajímavosti 7.3.2018

Trabanty vyrazily z Nové Vsi pod Pleší na poslední část cesty kolem světa

Cestovatel Dan Přibáň se koncem března vydá z Indie na závěrečnou část své cesty kolem světa „Trabantem tam a zase zpátky“. Čtyři vozidla jeho expedice ale na cestu vyrazila z Nové Vsi pod Pleší už koncem února, ovšem zatím nikoli po vlastní ose.


Post
Krása a zdraví 1.3.2018

Zelený zákal odhalte včas, může vést až ke slepotě

Zelený zákal neboli glaukom je oční onemocnění, při kterém dochází k postupnému odumírání vláken zrakového nervu. Tento nerv přenáší ze sítnice do mozku zrakové informace, a jeho poškození má za následek částečnou nebo dokonce úplnou ztrátu zraku.


Post
Gastronomie 21.2.2018

Sypete si do kávy bílý prášek? Do mléka má daleko

Instantní přípravky do kávy se prodávají pod různými názvy – coffee creamer, bělidlo do kávy, instantní sušená pochoutka nebo pěna do kávy. Pro zjednodušení se jim říká sušená smetana. Co je však od opravdové smetaně dělí?


Post
Krása a zdraví 9.2.2018

V boji s chřipkou pomáhá Vincentka

Chřipková epidemie trápí Česko, kde už přinesla i úmrtí a narůstá i na Slovensku, kde od začátku února zavírá školy a nemocnice před návštěvami. Protože jde o virové onemocnění, na jeho léčbu nepomáhají antibiotika.


Post
Gastronomie 29.1.2018

Jak na dobrý kuřecí vývar

Máte rádi domácí poctivou kuřecí polévku a chtěli byste, aby chutnala stejně tak dobře, jako ta od babičky? Zde naleznete několik tipů od mistrů kuchařů, díky kterým si na této české klasice pochutná celá rodina.


Post
Gastronomie 11.1.2018

Které nežádoucí látky překvapí v instantní kávě?

Navzdory vzkvétající kávové kultuře pijí dvě třetiny českých konzumentů pravidelně instantní kávu. Průměrně připadne na každého Čecha 201 vypitých šálků instantní kávy za rok.


Post
Krása a zdraví 4.1.2018

Zubař Dr. Clarkové ošetřuje první Čechy

Dr.Solorio, DDS, spolupracovník a osobní zubař Dr. Huldy Clarkové ošetřuje první české pacienty v Tijuane, Mexiku. Tento výjimečný zubař testuje všechny materiály, které pacientům dává do jejich úst.


Post
Zajímavosti 24.12.2017

Vánoce v Latinské Americe: posadas, tortily a frikasé

Oslavy Vánoc v Latinské Americe vycházejí z pojetí Vánoc ve Španělsku, které tuto oblast kolonizovalo. Časem si ale každý stát přizpůsobil oslavy po svém, takže vznikly nové a zajímavé tradice v každém z nich.


Post
Gastronomie 24.12.2017

Vánoce v Evropě: Ryba, krocan i kachna

Štědrovečerní večeře je jedním ze symbolů vánočních svátků. Na české štědrovečerní tabuli by podle tradice neměla chybět jako postní jídlo ryba a podobně je tomu také v ostatních zemích střední Evropy.


Post
Zajímavosti 24.12.2017

Vánoce jako svátek narození Ježíše Krista se slaví od čtvrtého století

Biblický příběh o narození Ježíše Krista a oslava této události se v křesťanském světě slaví od čtvrtého století. Církev časově spojila narození Spasitele se starým mýtem zimního slunovratu, kterým se vyjadřovalo vědomí o věčném vítězství života nad smrtí a světla nad tmou.


Post
Zajímavosti 24.12.2017

Vánoce v Asii: Ježíšek a punčochy

Vánoce nemají v Asii zakořeněnou tradici, nejen vlivem globalizace se ale tento svátek dostal například do Číny, Indie, Iráku, Íránu nebo do Japonska.


Post
Gastronomie 19.12.2017

Nebojte se reklamovat jídlo v restauraci

Zatímco reklamovat obuv či elektroniku jsme si už zvykli, ve stravovacích zařízeních se často držíme zpátky kvůli ostychu či neznalosti svých práv. Co tedy dělat s „podmíráky“, přesolenými polévkami, hodinovým čekáním či studeným jídlem?


Post
Gastronomie 18.12.2017

Rychlé perníčky pro opozdilce

Nestihli jste letos upéct vánoční perníčky dostatečně dopředu? Nevadí! Vyzkoušejte náš recept - perníčky není třeba nechat uležet a je možno si je vychutnat ihned po upečení.


Post
Gastronomie 6.12.2017

České chipsy jsou dražší a nezdravější než ty německé, ale chutnají lépe

Sledování sportovních přenosů ani společenské oslavy se většinou neobejdou bez brambůrků; každý Čech jich průměrně spořádá 1,2?kg za rok. Časopis dTest nechal v laboratoři otestovat celkem 19 balení solených chipsů.


Post
Gastronomie 30.11.2017

Restaurací roku se stala olomoucká Entrée

V moderním showroomu Mercedes-Benz se ve čtvrtek 30. listopadu uskutečnilo vyhlášení TOP 10 restaurací podle XXII. ročníku celostátní ankety Maurerův výběr Grand Restaurant. Absolutním vítězem se stala olomoucká restaurace Entrée.


Post
Gastronomie 24.11.2017

Papriková polévka

Dnes si připravíme výbornou paprikovou polévku, která má neobvyklou chuť díky pečené zelenině a kešu oříškům.


Post
Gastronomie 20.11.2017

České máslo je kvalitnější než to německé

Mezi spotřebiteli se objevily obavy, že kvůli nedostatku smetany se kvalita másla v poslední době zhoršila. Spotřebitelská organizace dTest se proto rozhodla ověřit, jestli výrobci nezačali máslo šidit.


<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > >>

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.wwwdesign.cz www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA