MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
26.7.2020

Zapečená cuketa

Jednoduché zapečené jídlo, které může být skvělou krémovou přílohou plnou chuti, aniž by bylo příliš tučné. Pro lehkou večeři podáváme se salátem.

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
800g cukety, nakrájené na 5mm kolečka
pár snítek tymiánu
několik listů bazalky
100 ml zakysané smetany
50 ml mléka
1 lžička hladké mouky
75g sýr Gruyere nebo podobný sýr, strouhaný
směs koření Mečebara
mletý černý pepř
sůl

Předehřejte si troubu na 200 °C. Do velké smažící pánve s poklicí nalijte olivový olej a po rozehřání přidejte cukety, směs koření Mečerbara a bylinky, poté osolte a opepřete.

Vše přikryjte a duste 10 minut při mírné teplotě za častého míchání, dokud cukety trochu nezměknou, ale tak aby nebyly úplně do měkka a stále al dente. Olej by měl mít z cukety výrazně zelenou barvu.

Poté dušenou cuketu přemístěte do zapékací misky. V misce si rozšlehejte zakysanou smetanu, mléko, mouku a vše osolte. Nalijte tuto směs na cukety – nebude to stačit na úplné zakrytí cukety, ale to je v pořádku – během vaření se to všechno spojí a probublá dohromady.

Všechno posypte sýrem a pečte v troubě asi 25 minut, nebo do zhnědnutí a až celá směs probublá.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -red-

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Park Václava Havla se promění v „Čítárnu pod širým nebem“

Knihovna Karla Hynka Máchy v Litoměřicích se již posedmé připojí k dalším severočeským knihovnám prostřednictvím iniciativy „Města a obce čtou“.

Post

Zahrada Čech v září bude

Podzimní Zahrada Čech proběhne na litoměřickém výstavišti v plánovaném termínu. Zahrada Čech se uskuteční ve dnech od 11. do 19. září.

Post

Zapečená cuketa

Jednoduché zapečené jídlo, které může být skvělou krémovou přílohou plnou chuti, aniž by bylo příliš tučné. Pro lehkou večeři podáváme se salátem.

PARTNEŘI

www.wwwdesign.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA

Aktivní Dítě